Zemiakové hniezda plnené mäsom.

Dokonalá kombinácia chrumkavých zemiakov a šťavnatého mäsa – ideálne na každú príležitosť!

Ingrediencie:

Na zemiakovú kašu:

  • 3 až 5 veľkých zemiakov
  • 50 g masla (cca 3,5 PL)
  • zväzok čerstvého kôpru
  • soľ, údená paprika, čierne korenie, oregano (podľa chuti)

Na mäsovú plnku:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 veľké paradajka
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

1. Príprava zemiakovej kaše:

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kúsky a varte v osolenej vode do mäkka (cca 15–20 minút). Po uvarení ich sceďte a roztlačte spolu s maslom, nasekaným kôprom a koreninami podľa chuti. Odložte bokom.

2. Príprava mäsovej plnky:

Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zmäknutia. Pridajte mleté mäso, rozdeľte ho vareškou na menšie kúsky a opečte do zlatista. Potom pridajte nakrájanú červenú papriku, paradajku a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešajte a varte na strednom ohni asi 10 minút.

Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, osoľte, okoreňte a ešte krátko povarte (2–3 minúty).

3. Tvarovanie hniezd:

Rúru predhrejte na 180 °C.

Plech na muffiny jemne potrite olejom. Zo zemiakovej kaše vytvarujte malé „hniezda“, ktoré vložíte do formy. V strede každého hniezda vytvorte priehlbinu na plnku.

Do každého hniezda vložte pripravenú mäsovú plnku.

4. Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre 15–20 minút, kým vrch jemne nezhnedne a nezíska chrumkavý vzhľad.

5. Servírovanie:

Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé ako chutné predjedlo alebo hlavné jedlo.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*