
Neuveríte, čo všetko dokážete so zemiakmi a mletým mäsom! Najlepšia kombinácia!
Ideálne ako chutný obed, večera alebo slávnostné jedlo pre hostí.
Ingrediencie:
Na rolky:
- 4–6 stredných zemiakov, nastrúhaných
- 400 g mletého kuracieho mäsa
- 1-2 lyžice majonézy
- 1–2 vajcia
- 1 stredná cibuľa, nastrúhaná
- 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
- 1 ČL sladkej papriky
- 1 ČL talianskych byliniek
- 1 ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- 100 g hladkej múky
- 2 lyžice oleja
- 100 g strúhaného syra (napr. eidam alebo gouda)
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná (na opraženie s mäsom)
Na hubovú omáčku:
- 250 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná (voliteľné)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané (voliteľné)
- 120 g masla
- 200 ml smotany na varenie
- 1 ČL muškátového orieška
- ½ ČL soli
- 150 g strúhanej mozzarelly
Postup:
Príprava cesta:
Nastrúhajte zemiaky a vyžmýkajte prebytočnú vodu. Zmiešajte ich s vajcom, nastrúhanou cibuľou, cesnakom, soľou, korením, paprikou, talianskymi bylinkami a múkou. Vznikne tvárne cesto.
Na panvici na rozpálenom oleji vyprážame placky z oboch strán do ružová.
Príprava plnky:
Na panvici opražte nakrájanú cibuľu dozlatista.
Mleté kuracie mäso zmiešajte s majonézou , osoľte a okoreňte. Pridajte opraženú cibuľu a premiešajte.
Formovanie roliek:
Na každú placku dajte trochu mäsovej plnky a zrolujte a vytvorte rolku.
Uložte ich do formy na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 200 °C asi 25-30 minút.
Hubová omáčka:
Na panvici rozpustite maslo, pridajte cibuľu a cesnak, krátko opečte. Pridajte šampiňóny a smažte do zmäknutia. Zalejte smotanou, ochuťte soľou a muškátovým orieškom, krátko povarte. Nakoniec pridajte 150 g nastrúhanej mozzarelly. Miešajte, kým sa syr rozpustí a omáčka zhustne.
Servírovanie:
Zapečené rolky prelejte hustou omáčkou, posypte na jemno nasekaným kôprom. Podávajte horúce.
Tip:
Tento recept je jednoduchý, no pôsobí slávnostne – ideálny aj pre návštevy. Môžete ho obmieňať s hovädzím mäsom alebo inou zeleninovou plnkou.
Leave a Reply