Ak máte 4 zemiaky, cibuľu, 2 lyžičky múky a 1 vajíčko, urobte si tieto skvelé zlaté zemiakové dukátiky.

Staromódne jedlo, ktoré nikdy nesklame!

Ak máte doma 4 zemiaky, cibuľu, vajíčko a trochu múky, vyskúšajte tieto chrumkavé a lahodné zemiakové dukáty. Jednoduché, rýchle a výborne chutia!

Ingrediencie:

✿ 4 väčšie zemiaky
✿ 1 cibuľa
✿ 2 lyžice hladkej múky
✿ 1 vajce
✿ Soľ a čierne korenie podľa chuti
✿ Olej na vyprážanie

Postup:

Dva zemiaky nastrúhajte najemno, aby vznikla kašovitá zmes. Zvyšné dva nastrúhajte nahrubo pre lepšiu textúru. Prebytočnú tekutinu z nastrúhaných zemiakov dobre vyžmýkajte cez sitko alebo čistú utierku.

V miske zmiešajte zemiaky, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, vajce, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota.

V panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Lyžicou odoberajte po troche cesta a tvarujte placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista a do chrumkava.

Hotové dukáty nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Podávajte ešte teplé – skvele chutia s kyslou smotanou, bielym jogurtom alebo obľúbenou omáčkou. Dobrú chuť! 😋

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*