ZLATÝ ČAJ – spaľuje brušný tuk a odstraňuje zápaly. Účinky sa dostavia rýchlejšie ako očakávate!

„Zlatý čaj“, nápoj na báze kurkumy, čierneho korenia a medu, je cenený nielen pre svoju chuť, ale aj pre zdravie. Prečo sa stále hovorí o výhodách jeho konzumácie a jeho obľuba už niekoľko rokov neklesá?

Vlastnosti „zlatého čaju“

„Zlatý čaj“ vďačí za svoju obľúbenosť svojej jednoduchosti, nenáročnosti na prípravu a ingredienciám, ktorým nemožno uprieť zdravotné vlastnosti.

Kurkuma.

Ide o rastlinu z čeľade zázvorovitých, ktorá obsahuje účinnú látku kurkumín. Kurkumín je silný antioxidant a má protizápalové vlastnosti.

Výskum naznačuje, že môže mať priaznivý vplyv na zdravie,  znížením zápalu v tele, podporou imunitného systému a ochranou buniek pred oxidačným poškodením. Ak chcete získať všetky zdravotné výhody kurkumy, je dôležité ju konzumovať spolu s čiernym korením.

Čierne korenie.

Obsahuje zlúčeninu zvanú piperín, ktorá môže zvýšiť vstrebávanie kurkumínu z kurkumy. Pridanie čierneho korenia do nápoja z kurkumy by mohlo potenciálne zvýšiť zdravotné prínosy kurkumínu zvýšením jeho biologickej dostupnosti, ale to nie je jediný prínos korenia.

Čierne korenie obsahuje antioxidanty, upokojuje zápaly, priaznivo pôsobí na trávenie, má antibakteriálnu a antivírusovú aktivitu a podporuje proces chudnutia.

Med. 

Ide o prírodné sladidlo, ktoré možno pridať do zlatého nápoja na zvýraznenie chuti a poskytnutie ďalších zdravotných výhod. Med je bohatý na antioxidanty, má protizápalové účinky, podporuje imunitný systém, má antibakteriálne vlastnosti a priaznivo pôsobí na tráviaci systém.

Majte však na pamäti, že med má tiež vysoký obsah cukrov, preto by ste ho mali konzumovať s mierou. To platí najmä pre ľudí s cukrovkou alebo neznášanlivosťou cukrov.

Recept na zlatý čaj

Tu je jednoduchý recept na domáci nápoj s medom, kurkumou a čiernim korením:

Ingrediencie:

  • 1 pohár vody,
  • 1 čajová lyžička prášku z kurkumy,
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia,
  • 1 lyžička medu.

V hrnci prevarte vodu. Pridajte kurkumu a čierne korenie do vriacej vody. Suroviny jemne premiešajte, aby sa kurkuma a korenie vo vode rovnomerne rozpustili.

Varte na miernom ohni asi 8 minút, aby ste získali aromatický nálev. Hrniec odstavíme z ohňa a nálev necháme pár minút vychladnúť. Keď nálev vychladne (najlepšie na cca 40 stupňov Celzia), pridáme med a dôkladne premiešame, kým sa nerozpustí.

Hotovo! Takýto nápoj nielen posilní imunitu a poskytne množstvo zdravotných vlastností, ale nás aj povzbudí k činnosti – preto je najlepšie ho konzumovať ráno.

Ľudia, ktorí majú špecifické zdravotné problémy alebo užívajú lieky, ktoré by mohli interagovať s vyššie uvedenými zložkami, by sa mali poradiť s lekárom skôr, ako začnú s pravidelnou konzumáciou nápoja z kurkumy, čierneho korenia a medu.

Boli tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*