Žltkové orechové rezy – recept ktorý sa zapísal do histórie!

Toto je recept na obľúbený sviatočný zákusok, ktorý zaujme nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchosťou…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 bielkov
  • Štipka soli
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 250 g mletých lieskových orechov
  • 150 g hladkej múky

Poleva:

  • 6 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru

Postup:

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh.

Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do penistá. Do maslovej zmesi jemne vmiešajte mleté lieskové orechy a múku. Nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov.

Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C    približne 20 minút.

Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom do hladkej, hustej polevy. Po upečení cesta ho nechajte mierne vychladnúť a rovnomerne rozotrite žĺtkovú polevu. Nechajte stuhnúť. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT:

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*