Žltkový orieškový koláč – dobrota, ktorá sa nedá nemilovať!

Máte radi tento zákusok? Tento recept si určite zapíšte…

Ingrediencie

  • 6 bielkov
  • Štipka soli
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 250 g mletých lieskových orechov
  • 150 g polohrubej múky
  • 6 žĺtkov
  • 300 g práškového cukru

Postup

Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

V inej miske vyšľaháme maslo do peny.

Postupne pridávame  do masla 200 g práškového cukru a vanilkový cukor  a dobre premiešame.

Do maslovej zmesi pridáme vyšľahané bielky, mleté lieskové orechy a múku. Všetko dôkladne premiešame.

Cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 29 cm x 39 cm.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C   približne 20 minút.

Medzitým vyšľaháme žĺtky s 300 g práškového cukru do hladka.

Ihneď po vybratí koláča z rúry ešte horúci koláč  rovnomerne potrieme žĺtkovou zmesou.

Necháme koláč pomaly vychladnúť, aby poleva stuhla. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*