Máte radi tento zákusok? Tento recept si určite zapíšte…
Ingrediencie
- 6 bielkov
- Štipka soli
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 250 g mletých lieskových orechov
- 150 g polohrubej múky
- 6 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
Postup
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
V inej miske vyšľaháme maslo do peny.
Postupne pridávame do masla 200 g práškového cukru a vanilkový cukor a dobre premiešame.
Do maslovej zmesi pridáme vyšľahané bielky, mleté lieskové orechy a múku. Všetko dôkladne premiešame.
Cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 29 cm x 39 cm.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 20 minút.
Medzitým vyšľaháme žĺtky s 300 g práškového cukru do hladka.
Ihneď po vybratí koláča z rúry ešte horúci koláč rovnomerne potrieme žĺtkovou zmesou.
Necháme koláč pomaly vychladnúť, aby poleva stuhla. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!
Leave a Reply