Zo starých novín RECEPT HODNÝ ZLATA! Obľúbený sviatočný zákusok, ktorý vždy prevyšuje ostatné…

Máte radi tento zákusok? Potom si tento recept niekam poznačte…

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 5 vajec
  • 250 g  cukru
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • 250 g polohrubej  múky
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Na potretie:

  • džem z čiernych ríbezlí

Kokosový krém:

  • 200 g  masla
  • 150 ml  mlieka
  • 200 g  cukru
  • 250 g  sušeného kokosu

Na vrch:

  • 150 g  sušeného odstredeného mlieka
  • 100 g  masla
  • 100 g  kokosového oleja
  • 200 g  práškového cukru

Na čokoládovú polevu:

  • 200 g  čokolády
  • 60 g  masla

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame mlieko. Múku zmiešame s kakaom a sódou bikarbónou a opatrne po častiach primiešame do vaječnej zmesi. Opatrne premiešame. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Základ necháme vychladnúť.

Vychladnutý základ natrieme džemom z čiernych ríbezlí.

Mlieko a maslo dáme do hrnca, pomaly privedieme do varu, keď sa maslo rozpustí pridáme cukor a premiešame, nakoniec pridáme strúhaný kokos a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.

Kokosový krém rovnomerne navrstvíme na základ natretý ríbezľovým džemom, zarovnáme.

Zo sušeného mlieka, masla, kokosového oleja a cukru vypracujeme hladkú hmotu. Hmotu rozvaľkáme na veľkosť koláča a opatrne uložíme na kokosový krém, jemne zatlačíme a koláč odložíme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Koláč nakrájame na úhľadné kocky a namáčame v čokoládovej poleve tak, aby bola polovica kocky hnedá a druhá biela. Polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento recept s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*