Ak neviete, čo robiť s vaječnými bielkami, vyskúšajte tento koláč. Recept je veľmi jednoduchý, nemôžete ho pokaziť!
Suroviny:
- 6 vaječných bielkov,
- 30 dkg cukru,
- 2 lyžičky kukuričného škrobu,
- pár kvapiek citrónovej šťavy.
Na ozdobu:
- šľahačka
- strúhaná čokoláda
- čerešne podľa chuti.
Príprava
Vyšľaháme bielka a cukor nad parou na tvrdý sneh, nakoniec pridáme 2 lyžičky kukuričný škrob a pár kvapiek citrónovej šťavy. Korpus sušíme v rúre na 80 °C asi 2 hodiny.
Šľahačku vyšľaháme do tuha, navrstvíme na snehovú pusinku, ozdobíme čerešňami a posypeme strúhanou čokoládou.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply