Babičkin jednoduchý a rýchly ovocný koláč.

Rýchly a chutný čerešňový koláč, ,, Čo dom dal.“  (možno použiť aj iné bobuľové ovocie) Koláč je mäkký, šťavnatý a voňavý – ideálny ku káve alebo ako dezert.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie na cesto:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru (5 polievkových lyžíc)
  • 125 ml rastlinného oleja (8 polievkových lyžíc)
  • 125 ml mlieka izbovej teploty (8 polievkových lyžíc)
  • 200 g hladkej múky (7 polievkových lyžíc)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 25 g kakaa (2 polievkové lyžice)

Ingrediencie na tvarohovú plnku:

  • 250 g tvarohu (cca 15 polievkových lyžíc)
  • 1 vajce
  • 50 g cukru (2,5 polievkovej lyžice)
  • 10 g vanilkového cukru (1,5 čajovej lyžičky)

Ešte potrebujete:

  • 250 g odkôstkovaných čerešní (alebo iného bobuľového ovocia)
  • Práškový cukor na posypanie

Plech o rozmere 18×28 cm

Postup:

Príprava cesta:

Vajcia vyšľahajte s cukrom (2–3 minúty). Pridajte olej a mlieko, premiešajte. Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Po pridaní múky cesto už  len jemne premiešajte metličkou.

Formovanie koláča:

Do vymastenej alebo papierom vystlanej formy nalejte 2/3 cesta.

V mise rozmixujte tvaroh s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom (môžete použiť aj vidličku, ak je tvaroh jemný).
Tvarohovú vrstvu rozotrite na cesto. Na tvaroh rozložte čerešne.
Zvyšné cesto dajte do cukrárskeho vrecka a opatrne naneste navrch (alebo rozotrite lyžicou).

Pečenie:

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C  približne 35–40 minút.

Nechajte koláč vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom a podávajte.

Tip:

Skvele chutí aj s jahodami, malinami, čučoriedkami či iným sezónnym ovocím.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*