Tento recept patrí medzi naše obľúbené! Je jednoduchý, rýchly a vždy sa zje celý plech…
Ingrediencie:
- 4 vajcia,
- 100 g tuku,
- 100 g margarínu,
- 150 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- citrónová kôra
- 2 vanilkový cukor
- 200 g hladkej múky
- 1 hrnček mlieka
- 600 g nastrúhaných jabĺk
- cukor na jablká podľa chuti
- 100 g ml. vlašské orechy
- trochu škorice
Postup:
Tuk a margarín vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom pridáme vajcia a spolu vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, vlašské orechy a citrónovú kôru, všetko dobre premiešame.
Jablká nastrúhame, pridáme cukor podľa chuti, necháme chvíľu postáť, potom vytlačíme šťavu, pridáme trochu škorice a vanilkový cukor.
Polovicu cesta rozotrieme na spodok vymasteného pekáča, potom naň poukladáme jablkovú náplň a na vrch rovnomerne uložíme druhú polovicu cesta a pekne uhladíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 185°C asi 40 minút. Upečený koláč posypeme vanilkovým práškovým cukrom.
Necháme vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť!
Leave a Reply