Babičkine plnené mäsové rolky.

Starý rodinný recept, ktorý si zamiluje každý.

Tento bohatý a lahodný recept spája tradičné chute s moderným spracovaním. Plnené mäsové guľky s vajíčkom, šunkou a syrom sú nielen chutné, ale aj vizuálne pôsobivé. Ideálne ako slávnostný obed alebo nedeľné rodinné jedlo.

Ingrediencie:

Na mäsovú zmes:

  • 1,1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 130 g strúhaného suchého chleba
  • 2 červené cibule, nastrúhané
  • 20 g nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Na plnku a omáčku:

  • 6–8 plátkov varenej šunky
  • 8 plátkov syra
  • 10 vajec (natvrdo uvarených)
  • 1 miska nakrájanej koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, pór, červená cibuľa, cesnak, rozmarín)
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1,5 l hovädzieho vývaru

Na zapečenie:

  • 100 g strúhanky
  • 120 g rozpusteného masla
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Uvarte vajcia natvrdo a nechajte ich mierne vychladnúť.

Pripravte mäsovú zmes: v miske dôkladne premiešajte mleté mäso, strúhaný chlieb, cibuľu, petržlen, vajce, soľ a korenie.

Rozotrite zmes na veľký kus papiera na pečenie do tvaru obdĺžnika. Navrch poukladajte plátky syra a na ne plátky šunky. Umiestnite vajcia do stredu po celej dĺžke.

Zrolujte zmes do valca pomocou papiera na pečenie a pevne pritlačte okraje.

Opečte rolku zo všetkých strán na rozohriatom oleji.

Pridajte zeleninu do panvice, spolu s paradajkovým pretlakom a štipkou soli. Krátko opečte a zalejte hovädzím vývarom. Nechajte chvíľu povariť.

Pripravte zálievku zo strúhanky, petržlenovej vňate a rozpusteného masla. Touto zmesou potrite povrch mäsovej rolky.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C s ventilátorom približne 30 minút, kým vrch nie je zlatistý a chrumkavý.

Servírovanie.

Podávajte teplé, s koreňovou zeleninou a prípadne so zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*