Biela čokoládová vášeň.

Biela horúca čokoláda.

Tento hodvábny, penivý nápoj z bielej čokolády nie je len pastvou pre oči, ale aj výnimočným chuťovým zážitkom. Pripravíte si ho jednoducho a rýchlo – ideálny  kedykoľvek, keď máte chuť na niečo výnimočné.

Zloženie (na 1 porciu – 2,5 dl hrnček):

  • 1 šálka mlieka (250 ml)
  • ¼ až ⅓ šálky kvalitnej bielej čokolády (nasekanej)
  • semienka z 1/3 vanilkového struku (alebo podľa chuti)
  • 1 vrchovatá čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup:

V menšom hrnci zahrejte mlieko spolu s čokoládou, vanilkovými semienkami a škrobom.

Za stáleho miešania priveďte k varu. Nápoj mierne zhustne a vytvorí sa jemná pena. Odstavte a nalejte do hrnčeka.

Na podávanie:

  • šľahačka
  • cukrové perly alebo strúhaná biela čokoláda na ozdobu

Na vrch čokolády nastriekame tuhú šľahačku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Tip:

Ak máte po ruke kvalitný vanilkový struk, určite ho použite – dodá nápoju jedinečnú vôňu aj vzhľad vďaka drobným vanilkovým bodkám.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*