Bleskové šišky s práškom do pečiva (hotové za 10 minút).

Domáce šišky bez kysnutia – chrumkavé a sladké.

Tieto rýchle a mäkké šišky bez kysnutia sú ideálne, keď máte chuť na sladké, ale málo času. Hotové sú za pár minút a chutia výborne s džemom aj bez neho.

Zloženie:

  • 250 g hladkej múky (plus trochu na pomúčenie dosky)
  • 1 väčšia štipka soli
  • ½ balíka prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 3 vrchovaté lyžice práškového cukru
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 2 kopcovité lyžice kyslej smotany
  • 6 lyžíc oleja (na vyprážanie)

Príprava:

Múku preosejte do misy, pridajte soľ a prášok do pečiva. V inej miske vyšľahajte vajce s práškovým a vanilkovým cukrom, potom primiešajte kyslú smotanu.

Spojte suché a mokré prísady a vypracujte hladké cesto.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkajte na hrúbku približne 0,5 cm. Vykrajujte kolieska strednej veľkosti (podľa chuti môžete do stredu urobiť aj dierku).

Šišky smažte z oboch strán v dostatočnom množstve horúceho oleja na strednom až miernom ohni, kým nebudú zlatohnedé.

Prebytočný olej nechajte odtiecť na papierovej utierke.

Podávajte posypané práškovým cukrom a s marhuľovým džemom.

Komentár:

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na mäkké donuty. Cesto netreba nechávať kysnúť ani odpočívať. Dávajte si pozor, pretože sa rýchlo vyprážajú.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*