Cestoviny s kuracím mäsom a hubami.

Tieto krémové cestoviny s kuracím mäsom a hubami sú rýchlym a chutným riešením na obed či večeru. Jednoduché suroviny, bohatá chuť a hotové za necelú hodinu.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g húb (šampiňóny alebo podľa chuti)
  • 2–3 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa (ideálne červená)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g cestovín (napr. penne, fusilli)
  • 100 g strúhaného parmezánu

Postup:

Príprava surovín:

Kuracie prsia nakrájajte na kocky, huby očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak olúpte a nadrobno nasekajte.

Restovanie:

Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte kuracie mäso a opečte ho dozlatista. Následne pridajte cibuľu a cesnak, krátko restujte a potom pridajte huby.

Dusenie:

Zmes osoľte, okoreňte a podlejte trochou vody. Prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni približne 10–15 minút, kým mäso aj huby nezmäknú.

Cestoviny:

Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale. Sceďte ich, ale trochu vody z varenia si môžete odložiť.

Spojenie:

Cestoviny premiešajte s kuracou zmesou. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody z cestovín. Premiešajte a krátko prehrejte.

Podávanie:

Na tanieroch posypte strúhaným parmezánom a podávajte teplé.

Tip:
Do receptu môžete pridať aj čerstvú bazalku, špenát alebo smotanu na zjemnenie chuti.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*