Chrumkavé babičkine štrúdle + TRI RECEPTY NA RÔZNE NÁPLNE!

INGREDIENCIE:

Na cesto:

  • 600 polohrubej múky
  • 150 g margarínu
  • 100 g tuku
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 polievková lyžica cukru
  •  1/2  kocky droždia
  • 2 vajcia
  •  trochu soli
  • 2 žĺtka ( na natieranie)

Maková plnka:

  • 200 g mletého maku
  • 150 g cukru
  • 1,5 dl horúceho mlieka
  • trochu škorice (namiesto škorice môžete pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry, 1 polievkovú lyžicu citrónového džemu alebo 50 g hrozienok)

Orechová náplň:

  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 1,5 dl horúceho mlieka
  • trochu škorice (namiesto škorice môžete použiť trochu nastrúhanej citrónovej kôry a 50 g hrozienok)

Na tvarohovú plnku:

  • 200 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice krupice
  • citrónová kôra
  • hrozienka

Postup:

Múku preosejeme, pridáme margarín, maslo a všetko premiešame. Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie a cukor.
Do cesta pridáme vajcia, štipku soli a kvások. Vymiesime cesto a odložíme  do chladničky.

Medzitým si pripravíme náplne.
Mletý mak alebo vlašské orechy zmiešame s cukrom a zalejeme horúcim mliekom, pridáme trochu škorice.  Necháme vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s cukrom, krupicou a vajcami, pridáme citrónovú kôru a hrozienka. Vymiešame.

Cesto vyberieme z chladničky. Rozdelíme  na 3 časti. Cesto  vyvaľkáme na tenko a naplníme ľubovoľnou náplňou a zvinieme.

Žĺtka vymiešame s trochou mlieka a oleja a štrúdle natrieme  a odložíme  na 30 minút stuhnúť do chladničky. Úplne na záver ich potrieme mierne rozmiešanými bielkami.

Po 30 minútach vložíme štrúdle do vyhriatej rúry a pečieme pri 190°. Pečieme asi 35 minút.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*