Chutná a jednoduchá roláda z kuracích pŕs.

Táto kuracia roláda s vajíčkovou plnkou a medovo-vínovou glazúrou je skvelým tipom na slávnostný obed aj chutnú večeru. Príprava je jednoduchá, no výsledok prekvapí každého pri stole.

Suroviny:

  • 1 ks kuracie prsia
  • 6 plátkov lisovanej šunky
  • 3–4 vajcia
  • 1 PL medu
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 dl vody
  • soľ
  • korenie
  • olej na potretie alobalu
  • kuchynská niť

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo (cca 10 minút), potom ich olúpeme a nakrájame na kolieska – nie príliš tenké ani hrubé.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pozdĺžne rozrežeme tak, aby sme ich mohli otvoriť ako knihu – neprerežeme úplne. Mierne vyklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.

Plnenie:

Na mäso poukladáme plátky lisovanej šunky a kolieska vajec. Zrolujeme do pevnej rolády a obviažeme kuchynskou niťou, aby roláda držala tvar.

Pečenie:

Alobal potrieme olejom, uložíme naň roládu a zabalíme. Vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.

Dopekanie:

Po 30 minútach alobal odstránime, roládu potrieme medom a polejeme zmesou vína a vody. Vrátime do rúry a dopekáme, kým povrch krásne nezhnedne a nevytvorí sa glazúra. Počas pečenia mäso priebežne prelievame výpekom.

Dokončenie:

Hotovú roládu necháme mierne vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na plátky.

Tip na servírovanie:

Podávame ozdobené paprikou a chrenom – výborne sa hodí aj s čerstvým pečivom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*