Chutné uhorky na zimu bez konzervačných látok.

Tento spôsob prípravy používame už dlhé roky – ani jedna uhorka sa nepokazí a vďaka správnemu  zaváraniu nezmäkne. Ak chceš uhorky odložiť na zimu, určite vyskúšaj.

Ingrediencie (na jeden 720 ml pohár):

  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička kuchynskej soli
  • zelený kôpor (na dno pohára)
  • 1 menší bobkový list
  • niekoľko guľôčok čierneho korenia
  • trochu horčičného semienka
  • jablčný ocot
  • voda – riedená v pomere 2 : 1 (napr. 2 dl vody + 1 dl jablčného octu)

Postup:

Uhorky dôkladne umyte  a poukladajte ich do čistých zaváracích pohárov. Pridajte cukor, soľ, koreniny a zalejte ich pripraveným octovým nálevom.

Poháre uzavrite viečkami a zavárajte ich v zaváracom automate pri 90 °C počas 20 minút.

Po sterilizácii poháre vyberte, obráťte ich hore dnom a nechajte 5 minút postáť.

Po vychladnutí ich uložte na policu do špajze.

Tip: Ak nemáte zavárací automat, môžeš použiť aj klasický spôsob – zavárajte  poháre vo väčšom hrnci s mierne bublajúcou vodou.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*