
Tento spôsob prípravy používame už dlhé roky – ani jedna uhorka sa nepokazí a vďaka správnemu zaváraniu nezmäkne. Ak chceš uhorky odložiť na zimu, určite vyskúšaj.
Ingrediencie (na jeden 720 ml pohár):
- 1 polievková lyžica kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička kuchynskej soli
- zelený kôpor (na dno pohára)
- 1 menší bobkový list
- niekoľko guľôčok čierneho korenia
- trochu horčičného semienka
- jablčný ocot
- voda – riedená v pomere 2 : 1 (napr. 2 dl vody + 1 dl jablčného octu)
Postup:
Uhorky dôkladne umyte a poukladajte ich do čistých zaváracích pohárov. Pridajte cukor, soľ, koreniny a zalejte ich pripraveným octovým nálevom.
Poháre uzavrite viečkami a zavárajte ich v zaváracom automate pri 90 °C počas 20 minút.
Po sterilizácii poháre vyberte, obráťte ich hore dnom a nechajte 5 minút postáť.
Po vychladnutí ich uložte na policu do špajze.
Tip: Ak nemáte zavárací automat, môžeš použiť aj klasický spôsob – zavárajte poháre vo väčšom hrnci s mierne bublajúcou vodou.
Leave a Reply