Cuketové placky so zeleninovou omáčkou.

Hľadáte ľahký, zdravý a neuveriteľne chutný recept na letné dni? Vyskúšajte tieto chrumkavé cuketové placky so sviežou zeleninovou omáčkou – hotové za pár minút a plné chuti!

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.

Zdravý obed za pár minút: cuketové placky so zeleninovou omáčkou.

Ingrediencie:

Na placky:

  • 2 cukety
  • 5 vajec
  • 70 g parmezánu
  • 70 g hladkej múky
  • 100 g strúhanky
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Sušená petržlenová vňať
  • Mletá sladká paprika
  • Olivový olej na vyprážanie

Na omáčku:

  • 1 červená cibuľa
  • 1 paprika
  • 250 ml nakrájaných paradajok (napr. z konzervy)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka cukru
  • Kôpor (čerstvý alebo sušený)
  • Olivový olej

Postup:

Príprava cukety:

Cukety nastrúhajte, jemne osoľte a nechajte 15 minút odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.

Príprava cesta:

V miske rozšľahajte vajcia, pridajte parmezán, múku, strúhanku a koreniny (soľ, čierne korenie, sušenú petržlenovú vňať, papriku). Pridajte vyžmýkanú cuketu a dobre premiešajte.

Vyprážanie placiek:

Ruky si navlhčite a formujte placky.

Každú placku obaľte v múke a potom ju ponorte do vaječnej zmesi.

Smažte na olivovom oleji na strednom ohni približne 5 minút z jednej strany, potom otočte a smažte ešte 2 minúty z druhej strany, kým budú zlatisté.

Príprava omáčky:

Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu asi 2 minúty. Pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalšie 2 minúty.

Pridajte nakrájané paradajky, osoľte, pridajte štipku cukru a varte 5–7 minút. Na záver pridajte prelisovaný cesnak a kôpor. Dobre premiešajte a ešte krátko prehrejte.

Podávajte teplé cuketové placky s teplou zeleninovou omáčkou. Dobrú chuť! 🥒🍅

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*