Jahodová fantázia v pohári.

Ak máte chuť na niečo ľahké, krémové a osviežujúce, bez pečenia a hotové za chvíľku, tento tiramisu s jahodami v pohári je skvelou voľbou. Výborne chutí, krásne vyzerá a ideálne sa hodí na pohostenie hostí alebo na rýchlu sladkú bodku.

Ingrediencie:

(na 6–8 pohárov)

Jahodová omáčka:

  • 250 g čerstvých jahôd
  • 2–3 PL práškového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy

Krém:

  • 2 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 balíček bourbon vanilkového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie

Ešte budete potrebovať:

  • cca 100 g piškót
  • 100 ml mlieka na namáčanie
  • cca 200 g jahôd na ozdobu
  • nastrúhaná horká čokoláda

Postup:

Jahodová omáčka.

Jahody umyte, odstopkujte, nakrájajte a rozmixujte ponorným mixérom na jemný preliv. Pridajte cukor podľa chuti a citrónovú šťavu, premiešajte.

Krém.

Do misky vhodnej na vodný kúpeľ dajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Šľahajte metličkou a zahrievajte nad parou cca 5–7 minút, kým hmota nezhustne. Nechajte vychladnúť asi 10 minút, potom pridajte mascarpone a dobre premiešajte mixérom.

Na záver ručne primiešajte vyšľahanú šľahačku a spojte na jemný nadýchaný krém.

Vrstvenie.

Pripravte si vhodné poháre. Piškóty rozrežte na tretiny (alebo podľa výšky pohárov), na chvíľu ich namočte do mlieka a uložte na dno.

Na piškóty pridajte 2–3 lyžice jahodovej omáčky. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste vrstvu krému.

Opäť položte piškóty namočené v mlieku, pridajte ďalšiu vrstvu jahodovej omáčky.

Ak používate vyššie poháre, po obvode pohára poukladajte pozdĺžne prekrojené jahody. Do stredu pridajte poslednú vrstvu krému.

Dezert nechajte chladiť 1–2 hodiny v chladničke. Pred podávaním ozdobte nastrúhanou horkou čokoládou a čerstvými jahodami.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*