Je to jednoduchšie ako piecť koláč, ale chuť je rovnako božská.

Čierny les – rýchly dezert bez pečenia.

Tento dezert ponúka klasickú chuť čokolády, višní a šľahačky v jednoduchšej, ale rovnako efektné verzii. Ideálny, keď chcete zapôsobiť – bez zdĺhavej prípravy tortového korpusu a zdobenia.

Suroviny:

Na piškótový korpus:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 3,5 lyžice hladkej múky
  • 1,5 lyžice nesladeného kakaa
  • 0,5 balenia prášku do pečiva
  • štipka soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 5 dl mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 3 dl smotany na šľahanie

Na čokoládovú omáčku:

  • 1 ČL prášku na varenie čokoládovej omáčky (alebo pudingu s čokoládovou príchuťou)
  • 3,5 dl mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice rumu (prípadne podľa chuti)

Na ozdobenie:

  • višne bez kôstok (namočené v rume)
  • čokoládové lupienky alebo hobliny
  • šľahačka

Postup:

Príprava piškóty:

Upečte klasickú piškótu: vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, pridajte preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli. Upečte v predhriatej rúre na 180 °C (cca 20–25 minút). Nechajte vychladnúť a potom nakrájajte na kocky približne 2×2 cm.

Čokoládová omáčka:

Pripravte ju podľa návodu na obaľte čokoládového prášku. Po vychladnutí pridajte rum a dobre premiešajte.

Krém:

Zmiešajte pudingový prášok a cukor v 1–2 dl studeného mlieka. Zvyšné mlieko priveďte do varu. Za stáleho miešania pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding. Po miernom vychladnutí primiešajte mascarpone a následne vyšľahanú smotanu.

Vrstvenie:

Do väčšej misy alebo pohárov vrstvite v tomto poradí:

  • krém
  • kocky piškóty
  • višne
  • čokoládová omáčka
    (Vrstvy zopakujte podľa množstva surovín.)

Záverečné ozdobenie:

Navrch dajte šľahačku, dozdobte višňami a čokoládovými lupienkami.

Tip:

Dezert chutí najlepšie po niekoľkých hodinách v chladničke, keď sa chute prepoja a piškóta nasiakne krémom a rumovou omáčkou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*