
Nadýchaná domáca bábovka, ktorú zvládnete z pár bežných surovín, poteší každú návštevu aj rodinu. Stačí pridať orechy, hrozienka či višne a získate vlastnú, ešte chutnejšiu verziu.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 dl oleja
- 1 dl mlieka
- pol balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 PL kakaového prášku
- (voliteľné: višne, hrozienka, nasekané orechy)
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Prilejeme olej a mlieko, premiešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Podľa chuti pridáme višne, hrozienka, alebo nasekané orechy.
Dve tretiny cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
Do zvyšného cesta pridáme kakao, premiešame a navrstvíme ho na svetlé cesto vo forme.
Pečieme v predhriatej rúre – najprv 15 minút pri vyššej teplote (napr. 190–200 °C), potom znížime teplotu (na cca 160–170 °C) a pečieme ďalších 40 minút.
Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply