Jednoduchá a rýchla bábovka.

Nadýchaná domáca bábovka, ktorú zvládnete z pár bežných surovín, poteší každú návštevu aj rodinu. Stačí pridať orechy, hrozienka či višne a získate vlastnú, ešte chutnejšiu verziu.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 dl oleja
  • 1 dl mlieka
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 PL kakaového prášku
  • (voliteľné: višne, hrozienka, nasekané orechy)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Prilejeme olej a mlieko, premiešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Podľa chuti pridáme višne, hrozienka, alebo  nasekané orechy.

Dve tretiny cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.

Do zvyšného cesta pridáme kakao, premiešame a navrstvíme ho na svetlé cesto vo forme.

Pečieme v predhriatej rúre – najprv 15 minút pri vyššej teplote (napr. 190–200 °C), potom znížime teplotu (na cca 160–170 °C) a pečieme ďalších 40 minút.

Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*