Jemné a pritom krásne chrumkavé croissanty z kyslej smotany a masti, ktoré vám ukáže úplne novú chuť!

Keď som prvýkrát ochutnala croissanty z kyslej smotany, prekvapili ma dve veci: prvá z nich bola ich úplne dokonalá chuť, ktorá donútila všetky moje chuťové poháriky veselo tancovať, a druhá bola skutočnosť, že hoci boli veľmi jemné, zároveň úžasne chrumkali. Preto sa s vami chcem podeliť o recept, ktorý určite musíte vyskúšať.

Croissanty z kyslej smotany si dokáže pripraviť naozaj každý, na prípravu nie sú nijako zvlášť náročné a ak sa vám predsa len bude zdať, že nad ich prípravou trávite v kuchyni viac času, než by ste si predstavovali, môžem vám sľúbiť, že akonáhle je ochutnáte, okamžite na všetky výčitky zabudnete.

Čo budete potrebovať na prípravu?

  • 140 g masla
  • 60 g masti
  • 400 g múky
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • náplň podľa vášho výberu

Ako postupovať pri príprave?

Pokračovanie na druhej stránke >

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*