Keď som prvýkrát ochutnala croissanty z kyslej smotany, prekvapili ma dve veci: prvá z nich bola ich úplne dokonalá chuť, ktorá donútila všetky moje chuťové poháriky veselo tancovať, a druhá bola skutočnosť, že hoci boli veľmi jemné, zároveň úžasne chrumkali. Preto sa s vami chcem podeliť o recept, ktorý určite musíte vyskúšať.
Croissanty z kyslej smotany si dokáže pripraviť naozaj každý, na prípravu nie sú nijako zvlášť náročné a ak sa vám predsa len bude zdať, že nad ich prípravou trávite v kuchyni viac času, než by ste si predstavovali, môžem vám sľúbiť, že akonáhle je ochutnáte, okamžite na všetky výčitky zabudnete.
Čo budete potrebovať na prípravu?
- 140 g masla
- 60 g masti
- 400 g múky
- 100 g kyslej smotany
- 100 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- náplň podľa vášho výberu
Ako postupovať pri príprave?
Pokračovanie na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply