Jemné a pritom krásne chrumkavé croissanty z kyslej smotany a masti, ktoré vám ukáže úplne novú chuť!

 

  • Masť a maslo vložte do mrazničky na 1,5 hodiny.
  • Potom je narežte na menšie kúsky a zmiešajte s múkou. Neľakajte sa, vytvoríte jemné omrvinky.
  • V miske zmiešajte kyslú smotanu, mlieko, žĺtky a citrónovú šťavu.
  • Zmes pridajte k cestu a dobre prepracujte, aby vám vzniklo husté cesto.
  • Zabaľte cesto do potravinárskej fólie a vložte do chladničky, kde nechajte 1 hodinu odpočívať.
  • Potom ho vyberte a rozdeľte na 6 kúskov.
  • Z každého kúsku potom vyvaľkajte placku, ktorú narežte na niekoľko dielikov.
  • Na každý dielik potom pomocou lyžičky dajte malé množstvo vami zvolenej náplne.
  • Potom kúsky zabaľte a vytvorte tak maličké croissanty.
  • Pripravené croissanty položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte na 180 ° C cca 18 minút.

 

Croissanty z kyslej smotany po vytiahnutí z rúry nechajte trocha vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*