- Masť a maslo vložte do mrazničky na 1,5 hodiny.
- Potom je narežte na menšie kúsky a zmiešajte s múkou. Neľakajte sa, vytvoríte jemné omrvinky.
- V miske zmiešajte kyslú smotanu, mlieko, žĺtky a citrónovú šťavu.
- Zmes pridajte k cestu a dobre prepracujte, aby vám vzniklo husté cesto.
- Zabaľte cesto do potravinárskej fólie a vložte do chladničky, kde nechajte 1 hodinu odpočívať.
- Potom ho vyberte a rozdeľte na 6 kúskov.
- Z každého kúsku potom vyvaľkajte placku, ktorú narežte na niekoľko dielikov.
- Na každý dielik potom pomocou lyžičky dajte malé množstvo vami zvolenej náplne.
- Potom kúsky zabaľte a vytvorte tak maličké croissanty.
- Pripravené croissanty položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte na 180 ° C cca 18 minút.
Croissanty z kyslej smotany po vytiahnutí z rúry nechajte trocha vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom.
1 2
Leave a Reply