Koláč Siedme nebo.

Siedme nebo.

Lahodný dezert s kakaovým a orechovým korpusom, jemným vanilkovým krémom a chrumkavou oblátkou.

Ingrediencie:

Kakaový korpus.

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru
  • 40 g kakaa
  • 1 ČL instantnej kávy
  • 40 g polohrubej múky

Orechový korpus.

  • 5 bielkov
  • 70 g kryštálového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 30 g polohrubej múky

Krém.

  • 10 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (ideálne Bourbon)
  • 100 g polohrubej múky
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla alebo margarínu

Ešte potrebujeme:

  • 3 oblátky (rozmer 27 × 37 cm)

Postup:

Kakaový korpus.

Bielky vyšľahajte s cukrom do tuha. Zľahka primiešajte kakao, instantnú kávu a múku. Zmes natrite na jednu oblátku položenú na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Nechajte vychladnúť.

Orechový korpus.

Rovnako ako pri kakaovom korpuse vyšľahajte bielky s cukrom do tuha. Jemne vmiešajte mleté orechy a múku. Zmes natrite na druhú oblátku.

Pečte pri 180 °C asi 20 minút. Nechajte vychladnúť.

Krém.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte 100 ml mlieka a premiešajte.

Zvyšných 400 ml mlieka priveďte do varu. Odstavte z ohňa a za stáleho miešania opatrne primiešajte žĺtkovú zmes. Zmes vráťte na mierny oheň a varte do zhustnutia. Zakryte potravinovou fóliou alebo alobalom a nechajte úplne vychladnúť.

Maslo vyšľahajte do peny a postupne zapracujte vychladnutý krém.

Zostavenie dezertu.

Na spodok položte kakaovú oblátku. Natrite polovicu krému. Pridajte orechovú oblátku a natrite zvyšok krému. Na vrch položte tretiu, čistú oblátku.

Jemne pritlačte dlaňou, prikryte papierom na pečenie a zaťažte (napr. doskou alebo knihami). Uložte do chladničky minimálne na 8 hodín, ideálne cez noc.

Tip.
Pred krájaním nechajte dezert pár minút pri izbovej teplote, aby sa lepšie rezal a nepopraskala vrchná oblátka.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*