Krémová polievka z kalerábu.

Táto krémová polievka z kalerábu je jednoduchá, rýchla a zároveň výnimočne lahodná. Vďaka jemnej chuti a krémovej konzistencii je ideálna na ľahší obed či večeru.

Ingrediencie:

  • 2 väčšie kaleráby
  • 3 menšie zemiaky
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 zeleninová bujónová kocka
  • 2 dcl smotany na varenie

Na ozdobu:

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Kaleráby a zemiaky očistíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Vložíme ich do hrnca a zalejeme vodou tak, aby boli práve ponorené. Dochutíme soľou, korením a pridáme bujónovú kocku.

Varíme na miernom ohni, kým zelenina úplne nezmäkne (cca 20–25 minút). Uvarenú zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkej krémovej konzistencie.

Pridáme smotanu na varenie, premiešame a krátko povaríme. Podávame ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*