Krémové trubičky z lístkového cesta.

Krémové šľahačkové trubičky z lístkového cesta.

Chrumkavé kremrole z lístkového cesta, naplnené jemným krémom so šľahačkou – dokonalý dezert nielen na sviatočný stôl!

Hrnček má objem 2,5 dl

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce

Na obaľovanie: (zvoľte jednu z možností)

Možnosť 1:

  • ½ hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice alebo 1 PL holandského kakaa

Možnosť 2:

  • ½ hrnčeka trstinového cukru alebo cukru s kúskami kokosu/orechov
  • 2 balíčky Bourbon vanilkového cukru

Na krém:

  • 1 balenie pudingu (ľubovoľná príchuť, napr. vanilka)
  • ¼ hrnčeka kryštálového cukru
  • 1½ hrnčeka mlieka (cca 4 dl)
  • 1 malá smotana na šľahanie (2 dl)

Postup:

1. Príprava krému:

Zmiešajte pudingový prášok s cukrom a ½ hrnčeka mlieka. Zvyšné mlieko dajte zovrieť v menšom hrnci. Po zovretí znížte plameň a za stáleho miešania vlejte pudingovú zmes.

Varte 1–2 minúty do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť.

2. Tvarovanie a pečenie kremroli:

Lístkové cesto nakrájajte na cca 2 cm široké pásy po dlhšej strane. Každý pás natočte do tvaru trubičky (napr. okolo kovovej formy alebo pomocou improvizovaného kužeľa z alobalu). Spodnú časť prehnite, aby nevznikol otvor.

Trubičky  potrite rozšľahaným vajíčkom a obaľte v zvolenej cukrovej zmesi.

Uložte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 200 °C (horný + dolný ohrev) približne 20 minút, kým nie sú zlatisté a karamelizované.

3. Plnenie:

Vychladnutý puding premiešajte dohladka.

Vyšľahajte smotanu do tuhej šľahačky.

Zmiešajte puding so šľahačkou a krémom naplňte cukrárske vrecko s hviezdicovou špičkou. Naplňte trubičky krémom.

Tip:

Kremrole chutia výborne aj na druhý deň – cesto ostáva chrumkavé a nerozmočí sa.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*