Kuracia pečeň s cibuľou – za pol hodiny.

Tento jednoduchý a rýchly recept patrí medzi tie, ku ktorým sa budete radi vracať. Kuracia pečeň s cibuľou chutí výborne teplá aj studená – a s čerstvým chlebom je neodolateľná!

Ingrediencie:

  • 2 kopcovité polievkové lyžice kačacej alebo bravčovej masti
  • 500 g kuracej pečene
  • 2–3 červené cibule
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Príprava pečene:

Pečeň dobre umyte a namočte do studenej vody na 10–15 minút. Následne ju očistite (odstráňte prípadné žilky či blany) a nakrájajte na menšie kúsky, ideálne na štvrtiny.

Cibuľa:

Cibuľu rozrežte na štvrtiny a potom nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte masť a cibuľu na nej orestujte dozlatista.

Smaženie pečene:

K cibuli pridajte pripravenú pečeň a opekajte ju na strednom ohni, kým nezhnedne a nebude prepečená – trvá to približne 10 minút.

Dochutenie:

Až po vypnutí ohňa pridajte soľ a čerstvo mleté korenie. Korenie si tak zachová svoju výraznú arómu a chuť bude intenzívnejšia.

Tipy na podávanie:

Podávajte s čerstvým chrumkavým chlebom. Výborne chutí teplá aj studená – skvelá ako nátierka namiesto pečeňovej paštéty.

V chladničke vydrží niekoľko dní.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*