ĽAHKÁ A NADÝCHANÁ CITRÓNOVÁ BÁBOVKA. JEDNODUCHÝ A RÝCHLY RECEPT.

Citrónová piškótová  bábovka.

Táto bábovka je fantastická – maslová, nadýchaná a svieža, s príjemnou citrónovou príchuťou a jemným posypom práškového cukru.

Používajte klasický hrnček s objemom 2,5 dl.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 šálka kryštálového cukru (160 g)
  • 1 balíček vanilkového cukru (12 g)
  • Strúhaná kôra a šťava z 1 citróna
  • 1/3 šálky rastlinného oleja (cca 80 ml)
  • 1/3 šálky vody (cca 80 ml)
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky (190 g)
  • 1 balíček prášku do pečiva (12 g)

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C (horný a dolný ohrev).

Bielky vyšľahajte do tuhej peny.

V druhej miske vyšľahajte žĺtky s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridajte olej, vodu, potom múku a prášok do pečiva.

Zľahka vmiešajte sneh do žĺtkovej zmesi pomocou drevenej lyžice – opatrne, aby ste nezničili nadýchanú štruktúru.

Cesto nalejte do vymastenej alebo silikónovej formy a pečte približne 50 minút. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a nakrájajte na tenké, šikmé plátky.

Tip na záver.

Vždy pred vybratím koláča z rúry urobte test ihlou: ak po vytiahnutí zostane čistá, koláč je hotový. Každá rúra pečie inak a druh múky tiež zohráva rolu, preto je potrebné piecť podľa potreby. Ak si nie ste istí, nechajte koláč v rúre ešte pár minút.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*