
Citrónová piškótová bábovka.
Táto bábovka je fantastická – maslová, nadýchaná a svieža, s príjemnou citrónovou príchuťou a jemným posypom práškového cukru.
Používajte klasický hrnček s objemom 2,5 dl.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 1 šálka kryštálového cukru (160 g)
- 1 balíček vanilkového cukru (12 g)
- Strúhaná kôra a šťava z 1 citróna
- 1/3 šálky rastlinného oleja (cca 80 ml)
- 1/3 šálky vody (cca 80 ml)
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky (190 g)
- 1 balíček prášku do pečiva (12 g)
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C (horný a dolný ohrev).
Bielky vyšľahajte do tuhej peny.
V druhej miske vyšľahajte žĺtky s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridajte olej, vodu, potom múku a prášok do pečiva.
Zľahka vmiešajte sneh do žĺtkovej zmesi pomocou drevenej lyžice – opatrne, aby ste nezničili nadýchanú štruktúru.
Cesto nalejte do vymastenej alebo silikónovej formy a pečte približne 50 minút. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a nakrájajte na tenké, šikmé plátky.
Tip na záver.
Vždy pred vybratím koláča z rúry urobte test ihlou: ak po vytiahnutí zostane čistá, koláč je hotový. Každá rúra pečie inak a druh múky tiež zohráva rolu, preto je potrebné piecť podľa potreby. Ak si nie ste istí, nechajte koláč v rúre ešte pár minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply