Hrnčekový makový koláč od babičky, ktorý si zamilujete…
Hrnček má 2 dl, plech na pečenie malý: 25-30 cm, vystelieme si ho papierom na pečenie. Mak je mletý. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 minút. Prísady sa jednoducho zmiešajú.
Aj moja stará mama napiekla veľa týchto makových koláčov! Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.
Ingrediencie:
- 1 pohár hladkej múky,
- 1 pohár mletého maku,
- 1 pohár cukru,
- 1 pohár mlieka,
- 1 vajce,
- 5 g prášku do pečiva (pol balíčka).
Ľubovoľne: višne/čerešne
Príprava:
Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie sa len zmiešajú dokopy, najprv suché, potom pridáme mokré. Všetko vymiešame vareškou do homogénnej zmesi. Potom vylejeme na plech a pridáme ovocie/hrozienka.
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a rodinou!
Leave a Reply