Mandľovo-čerešňová pochúťka.

Tento dezert spája jemnú chuť mandlí, ovocnú sviežosť čerešní a bohatú arómu čokolády do dokonalej harmónie. Ideálny pre chvíle, keď si chcete dopriať niečo výnimočné.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 120 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 1 ČL mandľovej arómy
  • 150 g hladkej múky

Na náplň:

  • 150 g čerešňového džemu
  • 1 PL čerešňového brandy (voliteľné)
  • 100 g čokolády (nasekanej alebo v lupienkoch)

Na mandľovú penu:

  • 4 bielky
  • 200 g práškového cukru
  • 180 g mletých mandlí
  • 1 PL mandľovej arómy
  • 50 g mandľových lupienkov

Postup:

Príprava cesta:

Všetky suroviny na cesto (maslo, cukor, kakao, soľ, arómu a múku) zmiešame pomocou mixéra, kým nevznikne drobivá hmota. Cesto natlačíme do vymasteného a papierom na pečenie  vystlaného plechu s rozmermi 20 × 30 cm. Popicháme vidličkou a predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.

Príprava náplne:

Čerešňový džem zmiešame s čerešňovým brandy a rozotrieme  na upečený korpus. Posypeme nasekanou čokoládou alebo čokoládovými lupienkami.

Mandľová pena:

Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha (pena nemusí byť úplne pevná). Pridáme mleté mandle a mandľovú arómu a zľahka premiešame. Navrstvíme na džem a čokoládu. Povrch posypeme mandľovými lupienkami.

Záverečné pečenie:

Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 20–25 minút, kým vrch nie je zlatisto hnedý.

🎂 Podávame vychladnuté, nakrájané na rezy. Výborne sa hodí ku káve alebo ako sviatočný dezert.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*