Medové rezy trochu inak! Úplne sa rozplývajú na jazyku…
Ingrediencie:
Cesto:
– 3 vajcia
– 250g práškového cukru
– 3 lyžice medu
– 70g masla
– lyžička sódy bikarbóny
– 450g hladkej múky
– 10g kakaa
– džem – slivkový lekvár
– tuk na vymastenie plechu, múka na vysypaníe
Plnka:
– 500ml mlieka
– vanilkový cukor
– 4 lyžice hrubej múky (ja dávam solamyl)
– 250g masla
– 150g práškového cukru
– trochu rumu
Poleva:
– 100g horkej čokolády
– 30g stuženého tuku
Postup:
1. Múku a cukor spolu preosejeme a necháme ohriať na izbový teplotu, maslo necháme zmáknuť.
2. Vajcia, med a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia.
3. Necháme trochu vychladnúť, potom zmiešame s múkou, sódou bikarbónou, kakaaom a maslom.
4. Vypracujeme cesto, ktore rozdelíme na štyri rovnaké diely.
5. Na pomúčenej doske vyvaľkáme štyri pláty na veľkosť plechu (menšieho). Valčekom prenesieme na slabo vymastený a pomúčený plech a po jednom upečieme. Pečieme v trúbe vyhriatej na 180C kým nám cesto nevyskočí a nezhnedne… asi 10 minút.
6. Plnka: Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Z mlieka a solamylu uvaríme hustý krém a necháme ho úplne vychladnúť. Po lyžiciach primiešame vychladnutý krém k maslu s cukrom. Krém nám zabezpečí, že cukor sa rozpustí a nebude chrúmať pod zubami. Ak by sa náhodou zhrčkavel, rozbijeme ho ponorným mixérom. Podľa chuti pridáme trochu rumu.
7. Upečené pláty navzájom pospájame džemom a krémom – Môžeme ich natierať na pláty spolu alebo striedavo.
8. Čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme zmäknutý tuk, pre lesk olej a vo vodnom kúpeli do hladka vymiešame.
9. Naplnené rezy rozdelíme na pásy, polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na rezy. Budú lepšie, ak ich necháme odstáť aspoň 2 dni.
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Faceboku!
Leave a Reply