MINI DEZERTY TIRAMISU.

Ak milujete tiramisu, zamilujete si aj jeho malú, elegantnú verziu! Tieto mini dezerty sú ideálne na oslavy, pre návštevy či chvíle, keď si chcete dopriať niečo výnimočné bez veľkej námahy.

Ingrediencie:

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 1 lyžica práškového cukru
  • cca 150 g čokoládového krému alebo nátierky

Na naparovanie piškót:

  • 3 čajové lyžičky mletej kávy
  • 300 ml vriacej vody

Na šľahačku:

  • 400 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
  • 4 lyžice práškového cukru (prispôsobte podľa chuti)

Ešte potrebujete:

  • 20 podlhovastých piškót (cca 200 g)
  • kakao na posypanie

Postup:

1. Príprava kávy.

Najskôr si pripravte kávový nálev – zalejte mletú kávu vriacou vodou a nechajte lúhovať asi 15 minút. Potom nálev preceďte a nechajte vychladnúť.

2. Krém z mascarpone.

V miske zmiešajte mascarpone s 1 lyžicou práškového cukru. Miešajte dohladka pomocou metličky alebo mixéra.

3. Zostavenie dezertov.

Každý piškót rozrežte pozdĺžne (alebo použite dva samostatné kúsky):

Jeden kúsok potrite tenkou vrstvou čokoládového krému. Druhý kúsok potrite asi 1 cm vrstvou mascarpone krému. Spojte ich k sebe ako sendvič – čokoládový a mascarpone krém by mali byť zvnútra. Jemne pritlačte a vyhlaďte boky.

Takto postupujte so všetkými piškótami – malo by vzniknúť približne 10 mini dezertov.

Každý „sendvič“ krátko namočte z oboch strán do vychladnutého kávového nálevu a položte ich bokom na tanier alebo tácku.

4. Šľahaná smotana.

Vychladenú smotanu vyšľahajte mixérom. Keď začne hustnúť, pridajte práškový cukor podľa chuti. Šľahajte do tuha. Preložte šľahačku do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou (napr. hviezdička).

5. Dokončenie a chladenie.

Vyberte piškóty z chladničky a bohato ich posypte kakaom. Potom na každý dezert  ozdobne naneste šľahačku –  aby ste pokryli celý povrch. Opäť posypte kakaom.

Dezerty nechajte odstáť v chladničke aspoň 60 minút, aby sa chute prepojili.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*