Najlepší domáci čokoládový koláč bez pečenia!

Ak hľadáte rýchly a lahodný dezert bez pečenia, tento čokoládový krém s keksami a orechmi je ideálnou voľbou. Kombinácia jemného pudingu, chrumkavých keksov a bohatej čokoládovej polevy poteší každého maškrtníka.

Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.

Čokoládový dezert s keksami a orechmi.

Ingrediencie:

Na základ:

  • 200 ml mlieka
  • 250 g čokoládových keksov

Na krém:

  • 2 žĺtky
  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 60 g kukuričného škrobu
  • Vanilka
  • 50 g masla

Na polevu:

  • 100 g mliečnej čokolády
  • 80 ml mlieka
  • 50 g vlašských orechov (nahrubo nasekaných)

Postup:

Keksíky namočte v 200 ml mlieka a poukladajte na dno formy.

V hrnci zmiešajte žĺtky, cukor, kukuričný škrob, vanilku( alebo vanilkový cukor) a 500 ml mlieka. Za stáleho miešania priveďte do varu, kým nevznikne hustý puding.

Po odstavení vmiešajte maslo. Krém naneste na vrstvu keksov.

Čokoládu rozpustite s 80 ml mlieka a nalejte na vrch krému. Posypte nasekanými orechmi.

Dezert dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Tip na podávanie:

Podávajte s ľadovou kávou.

Ľadová káva.

Ingrediencie:

  • 1 ČL instantnej kávy
  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 50 ml sirupu (napr. vanilkový, karamelový)
  • Kocky ľadu

Postup:

Uvarte kávu z vody a instantnej kávy. Nechajte vychladnúť, pridajte mlieko, sirup a ľad.

Podávajte vychladené.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*