
Potrebujete:
- 160 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g polohrubej bielej múky
- štipka soli
- 80 g trstinového cukru
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 25 g holandského kakaa
- 230 ml ovseného mlieka (ak nepotrebujete mať tortu čisto vegánsku, použite bežné mlieko)
- 60 ml slnečnicového oleja
- 2 banány
- 400 ml kokosového mlieka
- 30 g agávového sirupu
- 2 sáčky škrobového stužovača šľahačky
- 100 g horkej čokolády (ktorá neobsahuje mlieko)
Postup:
Zmiešame múku, soľ, cukor, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a kakao. Pridajte ovsené mlieko a olej a dôkladne premiešajte.
Vymažte menšie tortovú formu (s priemerom cca 20 cm) a cesto do nej vlejte. Formu dajte do predhriatej rúry a pečte 30 minút pri 180 ° C.
Nechajte vychladnúť a vydlabeme v korpuse plytkú misku. Vydlabané rozdrobené cesto schovajte do misky.
2 banány pozdĺžne rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané časti.
Ušľahajte kokosové mlieko spolu s agávovým sirupom a škrobovým stužovačom šľahačky.
Nastrúhajte alebo nakrájajte horkú čokoládu a vmiešajte ju do ušľahaného krému. Ten potom navrstvite na banány.
Rozdrobené vydlabané cesto, ktoré ste si dali bokom do misky, nasypte navrch a pritlačte. Dajte chladiť a potom podávajte.
Leave a Reply