Nebeský koláč.

Hľadáte dezert, ktorý je jemný ako obláčik, osviežujúci a neodolateľne chutný? Tento Nebeský koláč vás očarí hneď po prvom súste!

Suroviny:

Korpus:

  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 4 lyžičky hladkej múky
  • 14 lyžičiek strúhaného kokosu

Čerešňová plnka.

  • 680 g višní (1 pohár)
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 3 lyžice cukru

Krém.

  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 4 lyžičky cukru
  • 750 ml mlieka
  • 500 ml šľahačkovej smotany (na vyšľahanie)

Čokoládová poleva.

  • 100 g horkej čokolády na varenie
  • 50 g masla (alebo margarínu)

Postup:

Korpus.

Bielky vyšľahajte dotuha. Postupne zašľahajte cukor, potom na najnižších otáčkach pridávajte múku a kokos. Cesto rovnomerne rozotrite na veľký plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15–20 minút.

Čerešňová plnka.

Višne sceďte a šťavu si odložte. V tejto šťave uvarte puding s cukrom, pridajte višne, priveďte k varu a krátko povarte. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť a rozotrite ju na vychladnutý korpus.

Krém.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte puding. Nechajte ho vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu na šľahanie a vmiešajte ju do vychladnutého pudingu. Hotový krém rozotrite na koláč.

Poleva.

Čokoládu spolu s maslom (alebo margarínom) pomaly roztopte vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni. Polevu natrite na vrch koláča, nechajte vychladnúť a stuhnúť.

Podávanie.

Koláč nechajte dobre vychladiť, potom nakrájajte.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*