
Hľadáte dezert, ktorý je jemný ako obláčik, osviežujúci a neodolateľne chutný? Tento Nebeský koláč vás očarí hneď po prvom súste!
Suroviny:
Korpus:
- 6 bielkov
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 4 lyžičky hladkej múky
- 14 lyžičiek strúhaného kokosu
Čerešňová plnka.
- 680 g višní (1 pohár)
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 3 lyžice cukru
Krém.
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 4 lyžičky cukru
- 750 ml mlieka
- 500 ml šľahačkovej smotany (na vyšľahanie)
Čokoládová poleva.
- 100 g horkej čokolády na varenie
- 50 g masla (alebo margarínu)
Postup:
Korpus.
Bielky vyšľahajte dotuha. Postupne zašľahajte cukor, potom na najnižších otáčkach pridávajte múku a kokos. Cesto rovnomerne rozotrite na veľký plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15–20 minút.
Čerešňová plnka.
Višne sceďte a šťavu si odložte. V tejto šťave uvarte puding s cukrom, pridajte višne, priveďte k varu a krátko povarte. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť a rozotrite ju na vychladnutý korpus.
Krém.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte puding. Nechajte ho vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu na šľahanie a vmiešajte ju do vychladnutého pudingu. Hotový krém rozotrite na koláč.
Poleva.
Čokoládu spolu s maslom (alebo margarínom) pomaly roztopte vo vodnom kúpeli alebo na miernom ohni. Polevu natrite na vrch koláča, nechajte vychladnúť a stuhnúť.
Podávanie.
Koláč nechajte dobre vychladiť, potom nakrájajte.
Dobrú chuť!
Leave a Reply