Neuveriteľné chutné palacinky z krupice s lahodným krémom.

Krupicové palacinky s tvarohovo-citrónovou plnkou.

Lahodné a jednoduché na prípravu. Vhodné ako sladké hlavné jedlo alebo dezert.

Použitý objem šálky: 2,5 dl

Ingrediencie:

Na palacinky:

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 a 2/3 šálky krupice (cca 250 g)
  • 2 a 1/2 šálky mlieka (cca 6 dl)
  • 50 g masla (rozpusteného)

Na tvarohovú plnku:

  • 250 g tvarohu
  • šťava a nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 balíček vanilkového cukru (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
  • 1/4 šálky kryštálového cukru (cca 40 g)

Postup:

Príprava cesta:

Vajcia vyšľahajte so štipkou soli a cukrom. Pridajte krupicu a nechajte cesto odstáť 15 minút, aby krupica napučala. Medzitým rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť.

Príprava plnky:

Tvaroh roztlačte vidličkou a zmiešajte s citrónovou šťavou a kôrou, kyslou smotanou, vanilkou a cukrom. Dobre premiešajte.

Doplenie cesta a pečenie:

Do napučaného cesta postupne vmiešajte mlieko a vychladnuté rozpustené maslo. Na rozpálenej panvici pečte tenké palacinky. Pred každou palacinkou môžete pridať kvapku oleja pre ľahšie otáčanie.

Tip: Palacinky budú najlepšie na indukčnej panvici, ak používate elektrický sporák.

Podávanie:

Palacinky môžete naplniť pripravenou tvarohovo-citrónovou plnkou a podávať teplé. Výborne chutia aj s ovocím alebo sypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*