Obrátený koláč s jablkami, čokoládou a kyslou smotanou. Ten musíte vyskúšať!

Jablká sú veľmi chutným, obľúbeným a dobre dostupným ovocím. Ak premýšľate nad ich využitím teraz, v čase jesene, kedy je ich prebytok, ponúka sa ako zaujímavá možnosť príprava dezertu, ktorou je obrátený koláč s jablkami, čokoládou a tiež kyslou smotanou. Nielen že skvele chutí, ale je tiež veľmi jednoduchý na prípravu. Aký je recept?

Čo budete potrebovať?

Najprv je potrebné dať dohromady suroviny na samotný základ. Teda na cesto koláče. To je celkom jednoduché a využívajú sa na neho v podstate klasické suroviny, ako keď sa pečie akýkoľvek iný múčnik. Je potrebné si pripraviť:

4 vajcia
180 g polohrubej múky
180 g cukru
½ prášku do pečiva
1 dl oleja
kakao

Olej môže byť podľa potreba nahradený aj klasickú vodou, rovnako ako je možné vodu použiť v určitom pomere k oleju. Množstvo kakaa je volené ako podľa chuti, tak aj podľa záujmu o celkovú farbu koláče. Teda jeho cesta.

Okrem samotného základu v podobe cesta je treba pripraviť aj suroviny na jeho polevu. Aj jej príprava je podobne ako u cesta celkom jednoduchá. Tým hlavným, čo je potrebné si pripraviť, sú dané ingrediencie:

Pokračovanie článku na druhej stránke >

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*