Orechovo kávový koláčik, pre milovníkov kávy.

Krémovo-kávový zákusok  je nostalgickou klasikou s bohatou chuťou orechov a silnej kávy. V tomto recepte nájdete nielen pôvodnú, ale aj vylepšenú verziu – upravenú tak, aby bol koláč ľahší, nadýchanejší a vhodný aj na sviatočné stoly.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 45 dkg práškového cukru
  • 15 lyžíc silnej čiernej kávy
  • 15 dkg mletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • 24 dkg múky

Krém:

  • 30 dkg masla
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2  baličky vanilkový cukor
  • 1,5 dl čiernej kávy
  • 1,5  vrchovatej  polievkovej  lyžice  hrubej  múky
  • 15 dkg kryštálového cukru

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, po častiach primiešame čiernu kávu a nakoniec orechy zmiešané s preosiatou múkou a práškom do pečiva.  Dobre vymiešame. Teraz opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny.

Čiernu kávu vymiešame s múkou do hladka, primiešame kryštálový  a vanilkový cukor. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Do vychladnutej kaše po častiach primiešame vyšľahané maslo, a dobre vymiešame.

Vychladnutý korpus rovnomerne natrieme kávovým krémom. Zarovnáme, ozdobíme podľa vlastnej fantázie, vrch posypeme na hrubo nasekanými orechami.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*