Pečené kuracie stehná so zemiakmi a cibuľou z jedného plechu.

Ak hľadáte jednoduchý a chutný obed pre celú rodinu, tento recept na pečené kuracie stehná so zemiakmi a cibuľou vás určite nesklame. Kombinácia voňavých korenín a šťavnatého mäsa vytvorí dokonalé a rýchle  domáce jedlo.

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích stehien
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • sušený alebo čerstvý rozmarín
  • 4 PL olivového oleja
  • 600 g zemiakov
  • 2–3 cibule
  • 2 dcl vývaru (kurací alebo zeleninový)

Postup:

Príprava mäsa:

Kuracie stehná očistite, osušte a vložte do veľkej misy. Dochuťte soľou, korením a rozmarínom. Pokvapkajte dvomi lyžicami olivového oleja a dôkladne premiešajte. Misu zakryte a nechajte mäso odležať, ideálne v chladničke.

Príprava zeleniny:

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kolieska. Zeleninu osoľte, okoreňte a premiešajte so zvyšným olivovým olejom.

Pečenie:

Predhrejte rúru na 175 °C. Do zapekacej misy alebo na plech poukladajte kuracie stehná, pridajte pripravené zemiaky s cibuľou  a všetko zalejte vývarom. Misu prikryte alobalom a pečte približne 60 minút.

Dokončenie:

Po hodine odstráňte alobal, zvýšte teplotu na 250 °C a pečte ešte 10–15 minút, aby mäso získalo zlatistú kôrku.

Podávanie:

Pečené kuracie stehná podávajte so zemiakmi a cibuľou priamo z rúry. Môžete ich ozdobiť nastrúhanou mrkvou a čerstvým kôprom. Výborne sa hodí aj čerstvý šalát podľa chuti.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*