RUSKÝ KRÉM V POHÁRI – OROSZKREM.

Tento dezert s názvom Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochúťka s rumovými hrozienkami, vanilkovým krémom a piškótami. Je ideálny na slávnostné príležitosti alebo ako výnimočná sladká bodka po obede.

Ingrediencie:

  • 10 dkg (100 g) hrozienok
  • rum
  • 1 balenie detských piškót
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 3 dl (300 ml) smotany na šľahanie + na ozdobenie

Postup:

Hrozienka namočíme do rumu a necháme ich odležať 48 hodín. Detské piškóty nakrájame na kúsky a premiešame s rumovými hrozienkami.

Uvaríme 2 balenia vanilkového pudingu podľa návodu na obale. Po vychladnutí doňho vmiešame vyšľahanú smotanu (3 dl).

Na spodok pohára dáme rozdrobené piškóty. Na piškóty nalejeme trochu krému a opäť piškóty.

Po asi 15 minútach navrch rozotrieme opäť  krémovú hmotu, aby vrchná vrstva nevyschla.

Hotový dezert necháme odstáť v chladničke aspoň 1-2 hodiny. Pri podávaní  ozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*