
Tento dezert s názvom Oroszkrém (Ruský krém) je lahodná, vrstvená pochúťka s rumovými hrozienkami, vanilkovým krémom a piškótami. Je ideálny na slávnostné príležitosti alebo ako výnimočná sladká bodka po obede.
Ingrediencie:
- 10 dkg (100 g) hrozienok
- rum
- 1 balenie detských piškót
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 3 dl (300 ml) smotany na šľahanie + na ozdobenie
Postup:
Hrozienka namočíme do rumu a necháme ich odležať 48 hodín. Detské piškóty nakrájame na kúsky a premiešame s rumovými hrozienkami.
Uvaríme 2 balenia vanilkového pudingu podľa návodu na obale. Po vychladnutí doňho vmiešame vyšľahanú smotanu (3 dl).
Na spodok pohára dáme rozdrobené piškóty. Na piškóty nalejeme trochu krému a opäť piškóty.
Po asi 15 minútach navrch rozotrieme opäť krémovú hmotu, aby vrchná vrstva nevyschla.
Hotový dezert necháme odstáť v chladničke aspoň 1-2 hodiny. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply