
Tento rýchly jogurtový koláč s jahodami je mimoriadne jemný/ a šťavnatý – ideálny na každý deň počas sezóny jahôd! Pripravíte ho raz-dva a z plechu zmizne ešte rýchlejšie – jeho vôňa vás očarí hneď, ako ho vytiahnete z rúry.
Ingrediencie:
- 4 celé vajcia
- 4 PL kryštálový cukor
- 1 vanilínový cukor
- kôra z citróna (na arómu)
- 3 PL rastlinný olej
- 1 biely jogurt
- 4 PL pšeničná krupica
- 4 PL hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- čerstvé jahody ( množstvo podľa chuti)
- práškový cukor (na posypanie)
Postup:
Celé vajcia vyšľahajte mixérom s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny.
Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, olej a jogurt. Potom prisypte krupicu, múku a prášok do pečiva. Všetko jemne premiešajte metličkou, aby si cesto zachovalo vzdušnosť.
Hotové cesto nalejte do vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného plechu.
Navrch poukladajte umyté a na štvrtiny nakrájané jahody.
Pečte v predhriatej rúre (cca 180 °C) do zlatista, približne 30–35 minút – sledujte podľa svojej rúry.
Nechajte koláč trochu vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom, nakrájajte na kocky a podávajte.
Tento koláč je taký jednoduchý a pripravíte ho zo surovín, ktoré bežne nájdete doma – a pritom je naozaj výborný! Ideálny ako rýchly dezert po obede alebo ku káve.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply