Rýchly jogurtový koláč s jahodami.

Tento rýchly jogurtový koláč s jahodami je mimoriadne jemný/ a šťavnatý – ideálny na každý deň počas sezóny jahôd! Pripravíte ho raz-dva a z plechu zmizne ešte rýchlejšie – jeho vôňa vás očarí hneď, ako ho vytiahnete z rúry.

Ingrediencie:

  • 4 celé vajcia
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 1 vanilínový cukor
  • kôra z citróna (na arómu)
  • 3 PL rastlinný olej
  • 1 biely jogurt
  • 4 PL pšeničná krupica
  • 4 PL hladká múka
  • 1 prášok do pečiva
  • čerstvé jahody ( množstvo podľa chuti)
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup:

Celé vajcia vyšľahajte mixérom s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny.

Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, olej a jogurt. Potom prisypte krupicu, múku a prášok do pečiva. Všetko jemne premiešajte metličkou, aby si cesto zachovalo vzdušnosť.

Hotové cesto nalejte do vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného plechu.

Navrch poukladajte umyté a na štvrtiny nakrájané jahody.

Pečte v predhriatej rúre (cca 180 °C) do zlatista, približne 30–35 minút – sledujte podľa svojej rúry.

Nechajte koláč trochu vychladnúť, posypte ho práškovým cukrom, nakrájajte na kocky a podávajte.

Tento koláč je taký jednoduchý a pripravíte ho zo surovín, ktoré bežne nájdete doma – a pritom je naozaj výborný! Ideálny ako rýchly dezert po obede alebo ku káve.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*