Sladko-pikantné rebrá ako z grilu.

Rebrá marinované v Coca-Cole.

Tieto rebrá sú výnimočne mäkké, šťavnaté a plné chuti. Nezvyčajná, no výborná marináda z Coca-Coly ich robí skutočne výnimočnými.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rebier
  • 0,5 litra Coca-Coly
  • 1 pohár cukru
  • 1/3 šálky horčice
  • 1 PL octu
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

1. Príprava marinády.

Vo veľkom hrnci zmiešajte Coca-Colu, cukor, horčicu a ocot. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Zmes priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 20 minút.

2. Marinovanie rebier.

Rebrá potrite marinádou pomocou štetca alebo lyžice. Zvyšnú marinádu si ponechajte.

3. Pečenie – 1. fáza.

Rebrá naukladajte na plech, prikryte ich alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 140 °C. Pečte približne 2 hodiny.

4. Pečenie – 2. fáza.

Po dvoch hodinách odstráňte alobal, rebrá ešte raz potrite marinádou a pečte odkryté ďalších 30–40 minút, kým nezískajú krásnu karamelovú kôrku.

5. Podávanie.

Rebrá podávajte horúce, ideálne s čerstvým pečivom alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*