Šťavnatý koláč s kyslou smotanou, čerešňami a orechmi.

Tento jednoduchý koláč vás očarí svojou jemnou, vláčnou štruktúrou a sladkokyslou chuťou čerešní. Skvelý tip ku káve alebo ako dezert pre návštevu.

Ingrediencie:

  • 4 dcl kyslej smotany
  • 300 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 1 fľaša višňového (alebo čerešňového) džemu
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ozdoba na koláče alebo poleva podľa chuti

Postup:

V mise zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a vajcami. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Nakoniec vmiešajte  džem.( Môžete pridať aj vykôstkované čerešne)

Cesto rovnomerne rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30–40 minút. Hotovosť vyskúšajte špáradlom – ak sa naň cesto nelepí, koláč je upečený.

Po vychladnutí potrite koláč  čokoládovou polevou alebo ozdobte podľa chuti.

Nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*