
Tento jednoduchý koláč vás očarí svojou jemnou, vláčnou štruktúrou a sladkokyslou chuťou čerešní. Skvelý tip ku káve alebo ako dezert pre návštevu.
Ingrediencie:
- 4 dcl kyslej smotany
- 300 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1 fľaša višňového (alebo čerešňového) džemu
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- ozdoba na koláče alebo poleva podľa chuti
Postup:
V mise zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a vajcami. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. Nakoniec vmiešajte džem.( Môžete pridať aj vykôstkované čerešne)
Cesto rovnomerne rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30–40 minút. Hotovosť vyskúšajte špáradlom – ak sa naň cesto nelepí, koláč je upečený.
Po vychladnutí potrite koláč čokoládovou polevou alebo ozdobte podľa chuti.
Nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!
Leave a Reply