
Jogurtový šalát z pečenej cvikly s cesnakom.
Cvikla je nielen chutná, ale aj mimoriadne zdravá – obsahuje železo, mangán, horčík, antioxidanty a vitamín B9. Šťava z červenej repy pomáha znižovať vysoký krvný tlak a podporuje činnosť srdcovo-cievneho systému. Ak vám cvikla doteraz nechutila, dajte jej šancu v tejto osviežujúcej a lahodnej podobe. Tento jednoduchý šalát vás môže príjemne prekvapiť!
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké cvikly
- 2 strúčiky cesnaku
- 125 g bieleho jogurtu
- 1 ČL medu
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
- soľ podľa chuti
- ocot podľa chuti
Postup:
Cviklu dobre umyte a zabaľte do alobalu. Pečte v rúre pri 200 °C približne 45–60 minút, kým nezmäkne. Po vychladnutí ju ošúpte a nakrájajte na kocky.
Nakrájanú cviklu dajte do misky, pridajte ocot, olivový olej, soľ a dobre premiešajte. Nechajte pár minút odležať, aby sa chute prepojili.
Medzitým prelisujte cesnak a zmiešajte ho s jogurtom, medom, kôprom a štipkou soli.
Jogurtový dressing prelejte cez cviklu, jemne premiešajte a podávajte vychladené.
Tip:
Šalát chutí skvele ako ľahká večera, príloha k mäsu alebo ako osviežujúca letná pochúťka.
Dobrú chuť!
Leave a Reply