Štrúdľové vežičky s lahodným krémom.

Recept je veľmi jednoduchý a vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Výsledok však vyzerá ako z cukrárne!

Úžasná štrúdľa – oslnivá a krémová pochúťka.

Tento dezert vás očarí svojím vzhľadom aj chuťou. Je ľahký na prípravu, efektný na pohľad a môžete si ho prispôsobiť rôznymi druhmi ovocia. Ideálny na oslavy, návštevy aj ako víkendová sladkosť.

Suroviny:

  • 1 balenie lístkov (štrúdľových) plátov
  • 0,5 l šľahačkovej smotany (napr. Hulala)
  • 250 g mascarpone
  • 140 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica ríbezľového sirupu (môže byť aj iný podľa chuti)

Postup:

Príprava základne:

Z plátov štrúdľového cesta vykrajujte kruhy pomocou pohára.

Rúru predhrejte na 200 °C.

Kruhy poukladajte na plech, potrite ich rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom.

Pečte len 3 minúty, aby sa cukor mierne skaramelizoval.
(Poznámka: Na jeden koláčik budete potrebovať 3 kruhy.)

Príprava krému:

Šľahačku vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone a šľahajte ďalšie 2 minúty. Na záver pridajte lyžicu sirupu a ešte krátko premiešajte.

Vrstvenie:

Krém naplňte do cukrárskeho vrecka.

Na servírovací tanier položte jeden upečený kruh, nastriekajte vrstvu krému, položte druhý kruh, opäť krém a zakončite tretím kruhom s poslednou vrstvou krému.

Zdobenie a servírovanie:

Vrch ozdobte ovocím podľa vlastnej chuti.

Pred podávaním nechajte koláčiky postáť aspoň 2 hodiny, aby závinové kotúče zmäkli.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*