Tvarohový koláč s marhuľami a kakaovým korpusom.

Tento vláčny koláč s kakaovým cestom, tvarohovou plnkou a šťavnatými marhuľami je ideálnym letným dezertom – spája jemnosť, ovocnú sviežosť a jednoduchú prípravu v jednom.

Na konci príspevku nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!

Suroviny na cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru (približne 1 a 2/3 šálky)
  • 400 g hladkej múky (približne 3 a 1/3 šálky)
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 ml oleja (1 šálka + 1 polievková lyžica)
  • 250 ml mlieka (1 šálka + 1 polievková lyžica)
  • 50 g kakaového prášku (približne 1/2 šálky)

Forma na pečenie:

Veľkosť 40 × 30 cm

Ovocie:

  • 480 g marhúľ (približne 2 šálky nadrobno nakrájaných marhúľ, čo zodpovedá asi 6–7 kusom podľa veľkosti)

Suroviny na tvarohovú plnku:

  • 3 vajcia
  • 200 g práškového cukru (približne 1 a 2/3 šálky)
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 500 g tvarohu (približne 2 šálky)
  • 190 g kyslej smotany (približne 3/4 šálky + 1 polievková lyžica)

Postup:

Príprava cesta:

Vo veľkej mise vyšľahajte 4 vajcia s práškovým cukrom do peny. Pridajte olej a mlieko, premiešajte. Potom prisypte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Všetko dobre vymiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

Príprava tvarohovej plnky:

V inej mise vyšľahajte 3 vajcia s práškovým cukrom do svetlej krémovej peny. Pridajte olej, tvaroh a kyslú smotanu. Krátko premiešajte len toľko, aby sa suroviny spojili – nemiešajte zbytočne dlho.

Zostavenie koláča:

Cesto nalejte do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrite. Na povrch cesta naneste tvarohovú zmes a zľahka ju rozotrite. Nakoniec poukladajte kúsky marhúľ.

Pečenie:

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (horný a dolný ohrev) približne 30 minút – alebo kým nie je stred koláča prepečený a povrch zlatistý.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*