
Broskyňový koláč s vanilkovým krémom a mascarpone.
Ľahký koláč za pár minút! Slávny recept, ktorý každý hľadá. Očarte celú svoju rodinu!
Ingrediencie:
Cesto:
- 3 stredne veľké vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 120 ml oleja
- 210 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Prilievajte olej a miešajte dohladka. Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka premiešajte. Cesto vylejte do vymasteného alebo papierom vystlaného pekáča.
Pečte pri 170 °C 15 – 20 minút. Nechajte vychladnúť. Upečený korpus rozrežte na polovicu, na dva tenké pláty.
Ovocie:
- 450 g broskýň alebo marhúľ (čerstvých alebo z kompótu)
- Trochu kompótovej šťavy na pokvapkanie upečeného cesta.
Ovocie sceďte, nakrájajte na kocky. Spodný plát môžete pokvapkať šťavou z kompótu pre šťavnatosť.
Krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 60 g kukuričného škrobu
- 500 g mascarpone
Postup:
V hrnci zmiešajte mlieko, vanilkový cukor, vajcia, kryštálový cukor a kukuričný škrob. Za stáleho miešania uvarte hustý puding. Nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby sa nevytvorila kožka.
Do vychladnutého pudingu primiešajte mascarpone, miešajte až vznikne hladký krém. Do krému primiešajte nakrájané broskyne.
Krém rovnomerne natrite na spodný plát, zarovnajte a na vrch položte druhý plát. Jemne zatlačte.
Koláč nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny pred podávaním. Môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Leave a Reply