
Ingrediencie (cca 8 placiek)
-
2 stredné cukety (cca 500 g)
- 2 mrkvy
-
1 konzerva tuniaka v olivovom alebo slnečnicovom oleji (cca 150 g po odkvapkaní, olej si môžeš nechať na opekanie)
-
2 vajcia
-
3–4 PL polohrubej múky
-
2 strúčiky cesnaku (prelisované)
-
soľ, čierne korenie podľa chuti
-
bylinky podľa chuti (napr. petržlen, pažítka, kôpor)
-
olej na opekanie (môžeš použiť aj z konzervy)
Postup
-
Príprava cukety – cuketu umy, nastrúhaj a jemne posoľ. Nechaj 10 minút odstáť, potom poriadne vyžmýkaj prebytočnú šťavu (cez utierku alebo sitko).
-
Zmiešanie surovín – v miske zmiešaj cuketu, odkvapkaného tuniaka, nastrúhanú mrkvu, vajcia, múku, cesnak a bylinky. Ochuť soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka, pridaj ešte vločky alebo strúhanku.
-
Tvarovanie a opekanie – zmes tvaruj na menšie placky a opeč na panvici na strednom ohni dozlatista (cca 2–3 minúty z každej strany).
-
Podávanie – skvele chutia teplé aj studené, s cottage syrom, jogurtovým dipom, zeleninovým šalátom alebo len tak ako rýchla večera.
foto: súkromný archív redakcie
Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply