Neopísateľne lahodné! Tento šalát prekonáva dokonca aj francúzsky šalát!

Lahodný vrstvený šalát s údeným mäsom – chutnejší než francúzsky!

Tento sýty a výrazný šalát je jednoduchý na prípravu a výborne sa hodí na každú príležitosť – ako predjedlo, pohostenie pre návštevu aj ako hlavné jedlo počas letných dní. Pripravuje sa s majonézou, no ak držíte diétu alebo majonézu neobľubujete, môžete ju nahradiť kyslou smotanou. Chuť zostane výborná.

Ingrediencie:

  • 200 g údených kuracích pŕs (možno nahradiť šunkou alebo vareným mäsom)
  • 150 g čerstvej uhorky
  • 150 g sterilizovaných húb
  • 1 väčšia cibuľa
  • ½ zväzku jarnej cibuľky
  • 4 vajcia
  • 5 PL majonézy (alebo kyslej smotany)
  • soľ podľa chuti
  • trochu masla na opekanie

Postup:

Vajcia uvarte natvrdo, nechajte vychladnúť a nastrúhajte ich nahrubo. Údené kuracie mäso a uhorku nakrájajte na tenké prúžky.

Cibuľu pokrájajte nadrobno a krátko opečte na masle dozlatista. Sterilizované huby nakrájajte na menšie kúsky, jarnú cibuľku nasekajte.

Všetky suroviny rozdeľte do samostatných misiek, každú osoľte a premiešajte s trochou majonézy (alebo pripravenou smotanovou alternatívou – pozri poznámku).

Na tanier alebo do misy vrstvite v poradí:

  1. údené mäso
  2. uhorka
  3. huby
  4. osmažená cibuľa
  5. jarná cibuľka
  6. nastrúhané vajcia

Šalát môžete dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou alebo zrniečkami granátového jablka pre svieži kontrast.

Poznámka:

Ak nahrádzate majonézu, zmiešajte 5 lyžíc kyslej smotany s 1 ČL horčice a štipkou mletého čierneho korenia – dodá to šalátu vyváženú chuť.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*